diumenge, 19 d’abril del 2015

Comença la 23a edició de la Mostra Internacional Films Dones Barcelona


La nova edició de la Mostra Internacional Films Dones Barcelona,  vol donar a conèixer la història i el present de la creació cinematogràfica femenina. També es plantejala  continuïtat pel que fa al format, introduït fa dos anys, és a dir, programes repartits al llarg de l'any i a diferents espais culturals de la ciutat, comptant amb la col·laboració de La Bonne, Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison. 

La programació oferirà un conjunt de films que permeten visualitzar a les cineastes internacionals en l'evolució formal dels llenguatges i les narratives audiovisuals i en el seu compromís vinculat a les transformacions socials del món contemporani. Ho fan a traves de la historia de les dones referents en la creació cinematogràfica i que suggereixen lectures necessàries sobre el passat femení. També, però, en connexió amb noves pràctiques interpretatives de la nostra actualitat. 

El 27 d'abril s'estrena Menopausa Rebel d' Adele Tulli. Comptarà amb la presencia de la directora i de Thérèse Clerc, fundadora de la Casa Baba Yaga. Segons Clerc: "La menopausa és el Cap amunt de la vida!" descriu amb aquestes paraules l'experiència de fer-se gran. Un retrat sobre la llibertat i la força transgressora de la maduresa.