EL PROJECTE

OBJECTIU
Fomentar el coneixement de la realitat social i cultural de les dones immigrants més enllà dels tòpics i estereotips que les envolten, mitjançant un espai d'interacció on articles, entrevistes i vídeos trencaran l'imaginari que ens envolta.

ACCIONS 2012
Per a la creació d'aquest espai, vàrem plantejar una trobada, per dedefinir aquells tòpics i estereotips que es diuen de cada col.lectiu. Gràcies a la col.laboració d'entitats, tècnics en immigració i inclusió social, i persones residents a Barcelona vàrem realitzar unes trobades molt enriquidores per tothom on es va donar peu a reflexionar sobre conceptes com cultura, immigrant, nacionalitat, discriminació, interculturalitat, gènere... A la vegada què entre tots vàrem buscar aquells estereotips més marcats per la societat barcelonina que dificulten la convivència entre ciutadans culturalment diferents.

Una vegada identificats, vàrem executar diferents tallers per tal d'obrir un espai de coneixement entre dones de diferents orígens per tal de reconeixer i indagar en el seu procés migratori i en el seu recorregut de vida fins arribar a sentir-se ciutadanes de Barcelona. Els espais van ajudar a les dones a sentir més seguretat en elles mateixes i en el que eren, trobant moltes semblances en els camins de vida de totes elles, tot i ser de nacionalitats molt diferents. Aquests espais van donar peu a la creació de la peça audiovisual La dona, teixint cultures "Maria, Fattem, Aissatou, Xiao Miao". On es narra la història de 4 dones arribades de 4 indrets del món que es senten ciutadanes de Barcelona, dones que a través de les seves experiències fan de Barcelona una ciutat enriquidora. Dones que aporten valor a la societat i reflexionen sobre el procés migratori, l'adaptació, discriminació, els somnis...
ACCIONS 2013
La Fundació Antoni Tàpies ens va convidar per a realitzar un taller dins l'exposició re.act.feminism amb diferents grups de dones residents a Barcelona, però provinents d'altres indrets del món, on a través del visionat de dues peces de l'arxiu de re.act.feminism es convidava a reflexionar sobre migració, estereotips, discriminació...

Creació del taller "Esborrem estereotips, creem diversitat". Executant-lo amb tres grups diferents, en els quals hi van participar més de 30 dones. Cultures d'arreu endinsant-se al món de l'audiovisual per tal de buscar aquelles imatges amb les quals sentir-se identificades. Totes elles éssent protagonistes de les seves històries, i trencant amb els estereotips que tenen marcats.

Totes les peces audiovisuals extretes dels tallers es poden visualitzar AQUI
Un dels tallers va formar part del programa "Tot un món" de TV3 y també organitzem una exposició fotogràfica i audiovisual al Centre Cívic Pati Llimona amb el visionat de 4 de les "Històries de vida" i posterior debat amb les protagonistes.

ACCIONS 2014
Execució del taller "Esborrem estereotips, creem diversitat" al barri d'Horta Guinardó. Durant els mesos d'Octubre i Novembre es van portar a terme dos tallers a Nou Barris i una exposició fotogràfica i audiovisual de les peces realitzades pels grups de dones integrants dels tallers.
Creació de l'enllaç "La dona del mes" al bloc amb la idea d' incloure fotoreportatges que mostraran la vida de dones provinents d'arreu del món i residents a Barcelona que treballen per a la cohesió social i la interculturalitat.

ACCIONS 2015
Durant l'any 2015, gràcies al finançament de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, els tallers s'han traslladar a les ciutats de Granollers i Sabadell. Executant 4 tallers i 2 exposicions.
Així mateix, a la ciutat de Barcelona, gràcies al finançament d'Obra Social laCaixa, s'han realitzat tres tallers i una exposició.

 ACCIONS 2016
Aquest any ens traslladem al barri del Poblenou on portarem a terme els tallers "Esborrem estereotips, creem diversitat" i farem una exposició dels resultats. Gràcies a Apropem-nos i al Centre Cívic Can Felipa per fer-ho possible i a l'Ajuntament de Barcelona pel vostre suport.