dimecres, 28 d’octubre del 2015

Documental sobre 'El hogar de las niñas'Després de l’esplèndid “Lone Star, la estrella que marcó el camino”, Marcel Cifré i Raúl Roda s’endinsen en l’Índia profunda per mostrar-nos una ONG, dirigida per un català.
El hogar de las niñas es una residencia situada a la regió de Nadía, a 300 km de Calcuta, a l’estat de Bengala Occidental. Allí, Guzmán Lago, tracta de donar un futur millor a les nenes d’una de les ètnies tribals més antigues del subcontinent: la tribu Shantal, un dels grup tribals genuïns de la l'Índia, que encara viu apartat de la civilització. Per la seva condició d’intocables les nenes shantali, no tenen dret a gairebé res i menys a la educació que, en contra de les circumstàncies adverses, els hi proporciona Guzmán Lago.
El documental, rodat integralment a Nadía, s’endinsa en el cor de la tribu Shantal per descobrir els orígens de les nenes que viuen a la residència. Un relat emotiu sobre la solidaritat, que ens mostra una de les cares de l’inabastable ànima de l’Índia.
A més de la presència dels dos directors, contactarem via SKYPE amb el responsable de l’ONG, Guzmán Lago, que respondrà des de l’Índia, a les preguntes dels espectadors.
Estrena en cinema a tot l’estat!