dilluns, 19 d’octubre del 2015

II EDICIÓ INSTANTEATRE Celebrant Remedios Varo


Dins del marc del Festival Novembre Vaca, organitzat per l’associació de creadores escèniques Projecte Vaca, estem preparant la tercera edició de L’Instanteatre, un Fet Teatral Singular, una Jornada d’experiència creativa que acull a dones, artistes escèniques, en tot un ampli ventall de disciplines : poesia, moviment, música, plàstica, vídeo, il·luminació, vestuari...Es tracta, doncs, de donar un aparador a la creació de dona, de fer palesa la nostra visió del món.
Partint d’un idea genèrica de performance, s’hi juguen, durant una única jornada, factors com la improvisació, el joc amb l’espai i els elements i, sobre tot, la interacció amb el públic que participa de les accions escèniques en continua evolució, en el que hem anomenat: una Lloança al Procés Creatiu.
En les anteriors edicions vam escollir com a figures inspiradores a Maruja Mallo i Ana María Moix. En aquesta nova convocatòria la recerca girarà al voltant de la figura de Remedios Varo ( 1908-1963), singular i vital artista plàstica gironina, exiliada a Mèxic.
Volem reivindicar aquesta figura cabdal, aquesta gran artista que no ha tingut el ressò merescut.
D’ ella en traurem la inspiració per a les micropeces escèniques generades durant la Jornada.
ET CONVIDEM A PARTICIPAR!
Amb les dones artistes interessades en participar, es formaran diversos equips creatius que sortiran a partir d'un sorteig formant companyies al complert: dramaturga, directora, escenògrafa, actrius, ballarines, tècnica etc... per tal que del treball en comú, doni el resultat de vàries peces curtes que es representaran la mateixa jornada, al vespre, obrint-les al públic.
L'esdeveniment tindrà lloc el dissabte 7 de novembre al Teatre La Bòbila de l’Hospitalet / Plaça de la Bóbila, l’Hospitalet. Metro Linia 5, Can Vidalet.
Des de Projecte Vaca es farà el suport tècnic i logístic de la jornada. Hi haurà servei de càtering gratuït per a totes les participants.
La dinàmica d’aquesta experiència demana disponibilitat pel dijous 5 de novembre per la tarda ( de 16’30 a 21h) ja que celebrarem una trobada preparatòria que tindrà lloc a l’Institut del Teatre, incloent-hi una interessantíssima i dinàmica Conferència sobre La Performance.
I finalment, cal disposar de disponibilitat per tot el dia del dissabte 7 de novembre, des de primera hora del matí, sobre les 9h, fins les 9 del vespre, ja que és quan es realitzarà la Jornada de creació Instanteatre.
En cas d’estar interessada, et demanem que escriguis a creativitatprojectevaca@gmail.com , enviant la següent informació:
- Nom i cognoms
- Activitat (directora, actriu, dramaturga, escenògrafa, ballarina, etc.)
- mail i telèfon de contacte
- Breu currículum
Després de fer aquesta preinscripció, rebràs una informació molt més detallada sobre
la figura inspiradora, Remedios Varo, i la dinàmica de treball que plantegem.


Equip de Coordinació: Teresa Urroz i Marta Momblant / www.projectevaca.com