diumenge, 25 d’octubre del 2015

V Aniversari de La Independent: Festa - Espectacle Col·lectiuFesta del V aniversari de La Independent el divendres 30 d'octubre de 21 a 23 hores a la Sala Gran de la Bonnemaison hi haurà un espectacle de 2 hores amb diverses artistes de teatre i cabaret. Tambe s'oferiran recitals individuals i de grup de poesia i música.
L'11 de setembre del 2010 es va publicar el primer butlletí de la primera agència catalana de notícies amb visió de gènere, La Independent, amb un ampli equip de coordinadores i redactores, col·laboradores, periodistes i comunicadores de la Xarxa Internacional de Periodistes i Comunicadores de Catalunya - Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere. Però també s'ha comptat des del principi amb articles, entrevistes i opinions de periodistes, escriptores i expertes i experts, integrants d'associacions i de grups de Catalunya, de l'Estat Espanyol, i de diversos països europeus, del sud de la Mediterrània i d'Amèrica Llatina.

L'agencia, un cop iniciada amb subvenció institucional, s'ha mantingut tot aquest temps sense cap ajut oferint tot tipus de notícies, articles d'opinió, entrevistes i croniques amb perspectiva de gènere.

Tal com es comenta en l'editorial de fa unes setmanes: "Cal subratllar una vegada més que estem de celebració i que en aquests cinc anys hem tingut ja més de 4.250.000 visites. Això ens demostra - a més d' esperonar-nos - que el que fem interessa i que encara tenim no solament molt a dir sinó que encarem el futur més immediat amb l'ànim de millora en tots els aspectes informatius de la nostra tasca com a periodistes i comunicadores".

Per promoure la creativitat artística de les dones, en aquesta festa - espectacle col·lectiu de celebració hem volgut comptar amb la creativitat artística que treballa a Catalunya tal i com podeu veure a la llista de participants. L'agraïment profund a les que col·laboraran en la Festa del V aniversari i que oferiran la seva actuació gratuïtament, perquè tothom sap el que costa sobreviure en el món de la cultura, a les artistes, músiques, etc. Tampoc és gens fàcil moure a diferents equips de música amb instruments, sense gairebé ni cobrir les despeses. Des de l'humor del cabaret a la dansa de ball flamenc, passant per cançons populars,de jazz, clàssiques, llatinoamericanes i africanes, fina a la poesia i els monòlegs.

Hi haurà una mica de tot i de la millor qualitat. Com a cantans i músiques comptarem amb Amelia Bernet, Rosa Zaragoza (amb Gabriela Ahumada i Tamara Precek ), Rita Payés Dúo, Ana Valle, Betty Akna i Leire Saitua, així com a Zoila Herranz i Gloria Torres, acompanyant a Gloria Bosch, que actuarà en l'apartat de Poesia, recitant poemes del seu llibre "A cau d'Orella". En aquest apartat també recitaran Nuria Feliu i Susana Villafañe.

Hi haurà actuacions teatrals, monòlegs i números de cabaret a càrrec d'Isabel Franc, Cecilia Bellorin, Mercé Espelleta, del Projecte VACA i Anna Solà. A l'entreacte tindren una actuació especial de les nenes i nens del Petit Ballet de Barcelona, amb un número de Dansa Flamenca. En la presentacions ens ajudaran les companyes Susana Villafañe, Gloria Piñol i Cecilia Bellorin.

En la propera edició de La Independent hi haurà informació ampliada sobre la festa, i sobre totes les artistes que acompanyaran aquest V aniversari, artistes que ara per mèrit propi s'han convertit en col·laboradores de La Independent. També s'hi trobarà el programa que està confeccionant la companya dissenyadora de la Plataforma Unitaria contra las Violències de Gènere i també col·laboradora de Ca la Dona, Roser Pineda.

De moment, ja ha arribat a La Independent tot aquest suport de Fila ZERO i participacions especials : Entrepobles, Surt, Drac Magic, Unió de Pagesos, Secretaria Dones CCOO, Comissió de Ca la dona, Comissió ones Advocades; Isa Moren (Petit Ballet de Barcelona) , Susana Robert, Conxa Garcia (Radio Gracia), lSonia Garcia ( Bibliomusicinemateca), Angels Tejada (FIDEM), Merche Alvira, Rosa Pruna (ASAJA-AMFAR) , Eugenia Fernández, Carme Riu (Dones No Estandars), Ingrid Nossol, Gemma Cernuda ( Peixandro) i Maria Angles Viladot ( Edicions Aresta)*Festa dels 5 anys de la Independent. Divendres 30 de octubre, de 21 a 23 hores Sala Gran Bonnemaison Sant Pere més Baix 7. Aportació voluntaria.