divendres, 10 de novembre del 2017

10 i 12 nov | Manifestos Fílmics Feministes: el treball de les dones



Aquest cicle dona a conèixer una sèrie de materials fílmics que planten cara a l’imperatiu imposat per l’el·lipsi cinematogràfica sobre el treball de les dones. Posar en entredit el silenci i la iconoclàstia visual de què ha estat objecte tot l’univers d’activitats anomenades “fer feines” significa implícitament assenyalar un espai on tinguin cabuda, entre d’altres consideracions, aquelles que puguin expressar l’experiència múltiple, diversa i allunyada de les formes com s’ha representat majoritàriament, en i des del fora de camp, el treball femení.

Posar en càmera allò que està destinat a no ser dit, a no ser vist, és subvertir el codis d’allò que la convenció patriarcal ha estipulat representable o no de l’experiència femenina. A partir d’aquesta operació, els films que presentem posen en qüestió aquest ordenament i resignifiquen alhora el sentit polític dels prejudicis que nodreixen gran part dels relats sobre el paper de les dones en l’àmbit de l’economia, la sostenibilitat i el treball.

#ManiFilmFem 2017 reuneix films de diferents èpoques que ofereixen una visió de conjunt sobre la representació del treball femení i que trenquen, des de diferents aproximacions, amb la poca atenció que han tingut les activitats laborals de les dones en la tradició visual.

ENTRADA LLIURE. AUDITORI DEL CCCB.

DIVENDRES 10 NOVEMBRE
18.00 h.
SOY CÁMARA: F(r)icciones entre el trabajo y la vida, Raquel Marques, María Romero, Zoraida Roselló i María Zafra.
Espanya, 2017. 20'. Estrena.Amb presència de les direcotores.
THROUGH THE GLASS CEILING, Leeds Animation Workshop.
Gran Bretanya, 1997.17'.VOSE.

PERFORMING THE BORDER,Ursula Biemann.
Suïssa,1999.43'.VOSE

20.00 h:
THE LIFE AND TIMES OF ROSIE THE RIVETER,Connie Field.
EUA,1980.65'.VOSC.

DIUMENGE 12 NOVEMBRE
18.00 h:
SOIS BELLE ET TAIS-TOI!, Delphine Syring.
França, 1981.115'.VOSE.
mes info