dilluns, 15 de juliol del 2013

El taller d'estiu, tot un èxit


Avui ha començat la tercera edició del taller "Esborrem estereotips, creem diversitat".  Vam decidir fer-lo intensiu i a l'estiu, amb el dubte que això suposa sobre si seria difícil o no trobar dones disposades a compartir la seva història. Però la realitat ha estat molt positiva. El taller ha tingut molt bona acollida i s'han inscrit més de 25 dones, de les quals finalment han començat el taller 16. I com la sala se'ns ha quedat petita, demà anirem a una altre espai del Centre Cívic Pati Llimona ( a la sala Josep Maragall), que ens ha deixant les seves instal·lacions per a dur a terme tots els tallers.

Activitat d'avui

Totes les persones tenim en comú que ens han posat un nom amb el que ens identifiquem o no. Aquest ha estat el punt de partida per a la presentació.  No sense abans, parlar d'estereotips i prejudicis i veure un vídeo que varem fer com a eina del nostre projecte, que de moment el compartim i analitzarem durant el curs.



El nostre nom, es la forma que els nostres pares han escollit per a nosaltres, per a que sigui la primera eina per relacionar-nos amb el món. Al taller hem decidit gaudir-lo,caviar-lo o, simplement, acceptar-lo. I aquest nom és també l'inici de la història de la nostra vida com a dones.


Fabiola, per exemple, mexicana, ens explica que el seu nom ve de la paraula 'Faba'