dissabte, 14 de setembre del 2013

Trenquem els estereotips! Vídeo entrevista amb el cas de la Rochy

Perquè etiquetem a la gent pel seu sexe o pel seu origen? Perquè creem estereotips i ens omplim de prejudicis que limiten la nostra capacitat de conèixer i encerclen les nostres pors? Per què la gent creu que les dones immigrants només treballen netejant o com a prostitutes? Fins quan s’és immigrant?

Aquestes són algunes de les qüestions que ens hem anat plantejant durant més d’un any dins el projecte “La dona, teixint cultures”, en el qual les dones participants, provinents de molts indrets del món, han volgut desmuntar els tòpics i estereotips que recauen al seu damunt mitjançant les seves històries de vida.

Els tòpics amb els quals s'ha de viure quan ets dona i immigrant són molts, però d'altra banda, també són moltes les oportunitats que dóna una ciutat com Barcelona o un pais com Catalunya. Aquests tallers, que moltes vegades es converteixen en trobades per crear sinergies i complicitats, donen espai per a parlar-ne. Compartim no només situacions de discriminació i prejudici, sinó també experiències de feminitat, tant de dones que ja han fet de Catalunya la seva llar, com de catalanes que han crescut amb el fet d'incorporar en el seu cercle íntim a dones immigrants.


El projecte 'La dona, teixint cultures' engega una campanya 'viral' on us acostem alguns testimonis de dones catalanes vingudes d’altres països. L'objectiu és aconseguir, conjuntament amb vosaltres, anar desfent els tòpics i els estereotips sobre les anomenades 'dones immigrants'. En aquest sentit, us volem compartir aquest vídeo realitzat per les dones integrants del taller amb l'interessant cas de la Rochy, una catalana d'origen peruà:




Per a més informació podeu contactar a info@llatins.org o info@fundaciogune.org