divendres, 20 de desembre del 2013

Mujeres Pa'lante rebre el 5º premi del Consell Municipal de Immigració de Barcelona


Mujeres Pa'lante,  ha estat guardonada amb el 5º Premi del Consell Municipal de Immigració de Barcelona. És un premi mol merescut pel  reconeixement al treball que realitzen cada dia per l'apoderament i l'articulació de xarxes de solidaritat i suport mutu entre dones migrades i autòctones, per afavorir el seu acolliment i l'arrelament profund en la societat catalana. El següent és el  discurs que van fer durant la cerimònia de recollida del premi.


DISCURS DE MUJERES PA'LANTE DESPRÉS DE REBRE EL 5º PREMI DEL CONSELL MUNICIPAL DE IMMIGRACIÓ DE BARCELONA

Volem en primer lloc agrair a tots i totes les presents per aquest premi que rebem avui. Realment ha estat un any difícil i crec que ens hem obstinat tant a superar les dificultats que enfrontàvem que els resultats han estat més i millors que els esperats. Per tant, aquest premi és un al·licient per seguir endavant. I els agraïm molt aquest gest. Des de Mujeres Pa'lante volem continuar amb tota la nostra labor de suport a les dones immigrants de manera integral: oferint-los eines per trobar el seu lloc en aquesta Catalunya que anem construint tots i totes.

Crear un espai de trobada i de solidaritat entre nosaltres, les dones migrades, i també entre nosaltres i les dones autòctones és la comesa en el qual ens hem obstinat per superar juntes la crisi que enfrontem en aquests moments. Estem convençudes que en aquest esforç comú trobarem la força per fer valer els nostres drets com a dones i per crear alternatives més justes per totes i tots en aquesta societat futura que somiem construir: una societat més equitativa, tolerant i democràtica.

Remoure els prejudicis que tenen brou de cultiu en etapes dures com les quals vivim en aquests moments és un dels nostres objectius essencials..*Migrar no ens converteix en un bestioles rares..Som les mateixes persones en contexts diferents. Aquestes experiències ens canvien gairebé sempre per bé. Amplien les nostres mires i la nostra visió del món. Ens enriqueixen i milloren les societats en les quals vivim. Pensem en els milers de joves que estan havent d'emigrar avui d'Espanya… Ja no són els mateixos quan arriben a un país nòrdic o a un dels nostres països llatinoamericans?

Ens sembla a més que la indiferència enfront dels atropellaments que se segueixen donant contra la població immigrant en aquests moments no és l'actitud que hem d'assumir. Tots sabem que en aquest últim mes surten vols replets de persones recloses en els *CIES per ser deportats. Des de Mujeres Pa'lante advoquem per flexibilitzar una llei d'acolliment que permeti tenir en compte que també les persones migrades sofrim les conseqüències d'aquesta crisi. Per tant no se'ns pot exigir els mateixos requisits que en etapes d'abundància. Aquest país ho anem construint entre tots i totes..Sent solidàries i respectuoses entre nosaltres podrem aconseguir un món millor i més just per tots i per a totes.

Finalment, volem donar les gràcies de manera especial a totes i cadascuna de les dones del nostre equip de treball que van lliurar el millor de cadascuna per treure endavant aquest procés i que sàpiguen que tenim molt camí per davant…aquesta aventura amb prou feines comença…

Gràcies de nou per aquest premi..i seguim totes Palante!!