dijous, 9 d’octubre del 2014

Taller de contes intercultural per a dones



Taller realitzar per la contacontes AMAL KHIZIOUA qui va néixer a Rabat en el sí d'una família de contacontes tradicionals. Doctora per la universitat Paris7-Diderot, ha investigat l'oralitat de manera acadèmica al mateix temps que ha explicat i compartit el seu repertori de contes tradicionals en contextos molt diferents: festivals, orfelinats, dones migrants al Marroc, estudiants, museus, hospitals psiquiàtrics, cenres culturals, etc. 
Ha viatjat per recollir les "altres maneres" d'explicar contes d'arreu del món. L'any 2007 va crear, amb altres persones, La Maison du Conte de Rabat-Marroc, espai des d'on es promou, transmet i protegeix el patirmoni oral dels contes tradicionals marroquins i d'altres llocs. L'any 2008 va deixar l'àmbit universitari i acadèmic per dedicar-se només a l'art d'explicar. Actualment, està preparant un recull de contes tradicionals marroquins recollits per la seva família. 

EL PROJECTE
Taller de contes intercultural per a dones. 

Participants: 10-12 dones de tots orígens i totes edats, amb presència necessària de dones migrants marroquines, que coneguin un conte tradicional de la seva cultura d'origen (condició sine qua non). 
Freqüència dels tallers: Tres cops per setmana, de 17h a 20h. Hi haurà servei de guarderia. 
Llengües de treball: castellà i àrab. 

DATES
Pou de la Figuera. Del dilluns dia 3 de novembre al 14 de novembre. 
Gràcia. Espai Jove la Fontana. Del dilluns dia 17 al divendres dia 28. 

L'objectiu del projecte és reforçar les relacions de veïnatge entre persones de diferents comunitats tot descobrint a través d'imaginaris culturals molt diversos com la humanitat es troba, a través dels contes, en els mateixos valors, pors i esperances. 
Inscripcions: info@jiwarbarcelona.com