dimecres, 4 de març del 2015

'Sabadella' Programació a Sabadell al març pel dia Internacional de la dona 2015




Com cada any Sabadell presenta un extens programa d’actes de commemoració del Dia Internacional de la Dona. Un programa que només és possible oferir-lo a la ciutat gràcies a la implicació de moltes entitats i col·lectius ciutadans que compartim la necessitat de continuar reivindicant que hem fet molt camí, però que cal estar amatents per no fer passos enrere. I convé continuar endavant ampliant la consciència sobre la necessària equitat de gènere.

'Enguany us convidem a compartir una estona del 8 de març amb els vostres fills i filles, reflexionant conjuntament sobre com l’univers comunicatiu dels contes infantils traslladen l’assimilació de valors, rols i models de conducta sovint masclistes que contribueixen a la construcció de la identitat futura dels nostres infants. És en aquest sentit que en l’acte central de la commemoració d’aquest any els tallers de teatre de la Joventut de la Faràndula, El Ciervo Teatre i el Teatre Sant Vicenç representaran 
alguns dels contes escrits per Anna Cabeza per al calendari institucional de l’Ajuntament de Sabadell del 2015. Contes clàssics reescrits de manera que els rols femenins no es basin en els estereotips masclistes habituals.

Per altra part, us convidem –de la mà de la coordinadora Un Altre Món És Possible– a fer visible i a difondre la figura de Bertha von Suttner, a qui la ciutat ha dedicat una plaça –incloent-la en el nomenclàtor– i a qui dediquem la conferència central del programa.

Bertha von Suttner fou Premi Nobel de la Pau l’any 1905 i, amb el seu llibre Abaixeu les armes, dóna veu a les activistes pacifistes, denunciant tot allò que condueix a les guerres, defensant que la guerra correspon a etapes de barbàrie i apostant per la creació d’organismes forts que vetllin per la concòrdia.

Si feu una mirada a l’extens programa que organitzem a la ciutat, veureu que inclou activitats al voltant de la recuperació de les dones en la memòria històrica, actes culturals dels quals les dones són les protagonistes, exposicions divulgatives sobre la realitat de les dones a altres països del món i la realitat de les dones gitanes, propostes formatives adreçades a joves, xerrades sobre la perspectiva de gènere en diversos àmbits... Per a l’acte central, les dones dels Espais Dona de la ciutat han preparat un intercanvi de desitjos que podrem escriure en ventalls.

El meu desig és que, com expressa el títol del cartell d’enguany -Sabadella-, incorporem la mirada de la ciutat amb ulls de dona per tenir una ciutat rica i plena'.

Quim Carné i Jordana
Regidor de Drets Civils i Ciutadania
Mès Info