dilluns, 11 de maig del 2015

Violència de Gènere: Campaña de UNFPA – Bolívia





 “A Bolívia el 87% de les dones sofreixen algun tipus de violència”, assenyalava l'any passat un informe de l'Institut Nacional d'Estadística i el Viceministeri d'Igualtat d'Oportunitats d'aquest país, en vespres del Dia Mundial Contra la Violència de Gènere.
“La violència de gènere és extrema a Bolívia”, destacava un altre estudi sobre seguretat ciutadana encarregat per organismes internacionals, en el qual es posava l'accent principalment en la necessitat urgent de “garantir que la violència contra les dones i les nenes pugui ser denunciada sense que les víctimes siguin revictimitzades o discriminades”.
“Cada quatre dies, un femicidi”, va reportar dies enrere el diari El Diari Nacional de la Pau i la delegada adjunta de Programes i Actuacions Especials de la Defensoria del Poble, Griselda Sillerico, va sintetitzar: “L'home creu que la dona és de la seva propietat i això s'ha de canviar, per a això s'ha de realitzar campanyes de prevenció”.
El camí serà llarg, segurament. Però les mans se sumen i de poc, juntes, s'alcen per dir “Prou”. Amb aquest motiu, des del Fondo de Població de les Nacions Unides (UNFPA), han llançat una Campanya, una moguda acolorida i compromesa amb les dones bolivianes i, a través d'elles, amb les dones llatinoamericanes en el seu conjunt.
Posters i trobades que tenen una única missió: instal·lar la idea que el masclisme no és una veritat revelada, sinó una construcció cultural i injusta, les bases de la qual hem de acabar entre tots i conviden a compartir i difondre.
Font