dimecres, 9 de setembre del 2015

A l'Universitat de Barcelona es farà un taller sobre la violència masclista




La Comissió d'Igualtat de la Universitat de Barcelona (UB) impartirà un taller educatiu destinat a tot l'alumnat sobre la violència masclista amb l'objectiu de prevenir i identificar els problemes de discriminació i violència cap a la dona.

"Volem una cultura corporativa contra la violència de gènere. Per això, hem de començar per fer conscient als alumnes que la Universitat té la voluntat d'eradicar aquest tipus de conductes ", ha declarat Trinidad Donoso, presidenta de la Comissió d'Igualtat i una de les creadores del projecte que compta amb suport econòmic del Ajuntament de Barcelona."Si les institucions educatives no actuen, perpetuen, mantenen el que hi ha, que és un patriarcat que col·loca les dones en una situació de vulnerabilitat psicològica i social. Si no actuem no podem dir que som innocents ", ha afegit.
L'objectiu principal és prevenir situacions de violència de gènere entre els estudiants, sensibilitzar els alumnes i promoure la creació d'associacions voluntàries que puguin identificar situacions de discriminació i donin suport a les víctimes.

El taller tindrà lloc el proper 2 d'octubre -des de les nou fins a les 14h-, en els set campus de la UB i consistirà en una classe de formació que ensenyarà als alumnes el concepte de violència masclista, les maneres d'expressar-la que hi ha a la joventut, els tipus de manifestacions i mètodes per reconèixer-la, identificar-la i enfrontar-s'hi.

El projecte tindrà, a més, un exercici pràctic en el qual els alumnes presentaran projectes de diversa índole relacionats amb la temàtica que es presentaran públicament el 25 de novembre a l'edifici històric de la UB i competiran per un premi (250 euros i un diploma de reconeixement institucional).


Font