diumenge, 26 de juny del 2016

Cicle de Cinema Dones Accions i Resistències



El Cicle de cinema Dones 'Accions i Resistències' s'inicia el proper dimecres 29 de juny, a la Plaça Pastrana amb la pel·lícula 'La fuente de las mujeres' de Radu Mihaileanu (França, 2011). 136 min. VOSE. Entrada gratuïta a totes les sessions. El cicle continua fins l'octubre. Consulteu el programa en el pdf adjunt.
Un any més es presenta el cicle de cinema Dones: accions i resistències. Aquest any, la idea implícita de les sessions que us proposem serà reflexionar sobre el protagonisme de les dones en contextos hostils, així com les diverses respostes que elles mateixes han articulat activament davant la intransigència i les barreres dels entorns familiars, socials o culturals.
En aquest cicle us presentem dones que són protagonistes de la lluita bàsica pels drets civils, en concret, pel dret al vot a l’Anglaterra victoriana; dones protagonistes que trien la desobediència sexual com a mesura de pressió per resoldre conflictes que afecten la vida quotidiana; dones protagonistes del projecte migratori per fer possible el somni de la llibertat, encara que el preu sigui passar a la il·legalitat i a la irrellevància civil; dones protagonistes també en l’activisme cultural i polític de la generació del 27; i dones protagonistes d’unes lluites que planten cara a la discriminació salarial i laboral així com a l’assetjament sexual. Des de diferents formats de l’audiovisual, i a partir de ficcions o documentals televisius, la recreació desacomplexada d’accions i resistències que s’ofereix en aquest programa pretén ser una invitació a reflexionar sobre aquests lideratges diversos, individuals o col·lectius. I també vol ser una invitació a reconèixer el valor dels trajectes de les dones que, com a protagonistes de les seves pròpies narratives de vida, construeixen la seva llibertat.
Programa