dijous, 20 de desembre del 2012

Projecció i debat

Teixir és un acte d'unir i construir. Teixim somnis, xarxes o fils. Construïm vides, comunitats o vestits amb els quals ens protegim del fred.
Així s'ha teixit aquest projecte de dones. Amb matins i tardes de itinerar per diferents llocs de Barcelona, entitats socials, centres culturals i espais ocupats per dones que reflexionen sobre el fet de ser dona i migrant.

Emmarcat dins del projecte d'Interculturalitat de l'Ajuntament de Barcelona, 'La dona teixint cultures' ha donat pas a un espai de reflexió, que ens ha servit de marc per construir la història de 4 dones de les comunitats més representatives que viuen a Barcelona. La Xina, el Marroc, Brasil i Guinea, són els països protagonistes, on cadascuna d'aquestes dones trenca amb el tòpic que s'ha construït sobre elles. Dones que gràcies al seu periple de viatge i de migració porta tant o més del que han rebut  i d'aquesta manera fa de Barcelona una ciutat que pot presumir de tenir una gran riquesa cultural.


Els convidem a veure el resultat d'aquest treball dijous que ve 27 de desembre a les 19:30 h en el Centre Cívic 'El Pati Llimona' Carrer del Regomir, 3.

Un cop finalitzada la projecció, s'obrirà un espai de debat que dinamitzaran les expertes en gènere i immigració Helga Flamtermesky i Fatou Secka.

Us hi esperem!

---------------------

Tejer es un acto de unir y construir.  Tejemos sueños, redes o hilos.  Construimos vidas, comunidades o vestidos con los que nos protegemos del frío.
Así se ha tejido este proyecto de mujeres.  Con mañanas y tardes de itinerar por diferentes lugares de Barcelona, entidades sociales, centros culturales y espacios ocupados por mujeres que reflexionan sobre el hecho de ser mujer y migrante.

Enmarcado dentro del proyecto de Interculturalidad del Ayuntamiento de Barcelona, 'La mujer, tejiendo culturas' ha dado paso a un espacio de reflexión, que nos ha servido de marco para contruir la historia de 4 mujeres de las comunidades más representativas que viven en Barcelona.  China, Marruecos, Brasil y Guinea, son los países protagonistas donde cada una de estas mujeres rompe con el tópico que se ha contruído sobre ellas. Mujeres que gracias a su periplo de viaje y de migración traen tanto o más de lo que reciben y de esta manera hacen de Barcelona una ciudad que puede presumir de tener una gran riqueza cultural.

Les invitamos a ver el resultado de éste trabajo el próximo jueves 27 de Diciembre a las 19:30 h en el Centro Cívico 'El pati llimona' Carrer del Regomir, 3

Una vez finalizada la proyección abriremos un debate dinamizado por Helga Flamtermesky y Fatou Secka, expertas en género e inmigración.

¡Os esperamos!